Anna Gyógy-, Termál-, és Élményfürdő 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 24.
Feltöltve: 2017. Február 24 08:58:42 / 5483
Anna Gyógy-, Termál-, és Élményfürdő
Elhelyezkedés:Szeged
Telefon:62/553-330

Az Anna Fürdő termál szárnya

A több mint 100 éves Anna Fürdő csodálatosan felújított műemléképületében kapott helyet a termál-, illetve a wellnessfürdő. A Két fürdő az épület két külön szárnyába tagolódik, szolgáltatásaik elkülönülnek, azért szolgáltatásaikat is igény szerint külön-külön, vagy – kombinált belépőjeggyel – egyben lehet igénybe venni. A két szárny körülölel egy belső udvart, ahol jó idő esetén lehet napozni vagy a büfé szolgáltatásait élvezni.

A megújult Anna Fürdő jobb szárnyában kapott helyet a termál részleg. Ez a szárny elsősorban a családok, baráti társaságok pihenését szolgálja. Gyógymedencéjében az Anna-kút elismert gyógyvize segít regenerálódni a megfelelő javallatok esetén, vagy egyszerűen csak kikapcsolódni. A gyógymedence mellett még számos élményelemekkel gazdagított medence, ill. gyermekmedence és úszómedence, továbbá szauna is a vendégek rendelkezésére áll.

Wellnessfürdő

A több mint 100 éves Anna Fürdő csodálatosan felújított műemléképületében kapott helyet a termál-, illetve a wellnessfürdő. A Két fürdő az épület két külön szárnyába tagolódik, szolgáltatásaik elkülönülnek, így azokat igény szerint külön-külön, vagy – kombinált belépőjeggyel – egyben lehet igénybe venni. A két szárny körülölel egy belső udvart, ahol jó idő esetén lehet napozni vagy a büfé szolgáltatásait élvezni.

A fürdőépület bal szárnyában – az egykori női szárnyban - helyezkedik el a wellnessfürdő. Egy belépő megváltásával az alábbi szolgáltatásokat vehetjük igénybe:

 • aromakabin
 • gőzkabin
 • élményzuhany
 • finn szauna
 • infraszauna
 • bioszauna

És az alábbi medencék állnak rendelkezésre:

 • nagy élménymedence
 • merülő medencék
 • pezsgőágy medence
 • kis pezsgomedence

Mindemellett extra költségért igénybe vehető még álló szolárium is.

Anna Gyógy- Termál és Élményfürdő gyógyászati részleg szolgáltatásai

Az Anna Fürdő természetes gyógykincse az Anna víz, mely külső felhasználásra mozgásszervi betegségek, bőrbetegségek kezelésére, belsőleg légzőszervi betegségek gyógyítására, ivókúraként idült emésztőszervi problémák kiegészítő kezelésére alkalmas.

A felújítással egyidejűleg a fürdőépület mellé egy modern, háromszintes gyógyászai központ is épült, mely a mai igényeknek megfelelő fizioterápiás ellátást nyújt.

Kialakításra került egy 12 ágyas betegszoba, melyben azokat látjuk el, akik a komplex fürdőgyógyászati ellátásban vesznek részt.

Ez az ellátási forma azoknak előnyös, akik sérülések, műtétek illetve krónikus mozgásszervi betegségük folytán komplex, kúraszerű rehabilitációra szorulnak. A páciensek napi négy óra benntartózkodási idő alatt orvosi ellenőrzés mellett négyféle kezelésben részesülnek három héten keresztül.

A betegek szakorvosi javaslatra, beutalóval vehetik igénybe a gyógyászati részleg kezeléseit. A gyógyfürdő szolgáltatások 85%-át a társadalombiztosítás támogatja, a nem finanszírozott rész a kifüggesztett árlista alapján fizetendő. A szárazföldi gyógytorna és az elektroterápiás kezelések teljes támogatást élveznek, így vendégeink számára ingyenesek.

Azok a kivizsgált páciensek, akik nem rendelkeznek beutalóval (vagy külföldi állampolgárok) önköltséges úton vehetik igénybe a gyógyászati részleg ellátásait.

Gyógyászati részlegünk személyzete

Az Anna Fürdő fizio- és balneoterápiás részlegén 2 fő reumatológus és fizioterápiás szakorvos, 1 fő rehabilitációs szakorvos valamint gyógytornászok, gyógymasszőrök, balneo- és fizioterápiás asszisztensek segítik betegeinket a gyógyulásban.

Szakrendelések: reumatológia és mozgásszervi rehabilitáció

A betegek fogadása előzetes időpont egyeztetés után történik.

Igénybe vehető gyógykezelések:

Medencefürdő kezelés

Az elmúlt 70 év már bizonyította az Anna gyógyvíz fürdőkúrában való alkalmazásának hatékonyságát. A fürdőkúra abban az esetben csökkenti a beteg panaszait és akkor érhető el tartós javulás, ha azt rendszeresen, minimum hetente két alkalommal igénybe veszi.
Ajánlott kezelési idő a beteg tűrőképességétől függően alkalmanként 20-40 perc.

A kezelések felvételének ideje hétfőtől-péntekig 06.00-19.00-ig, szombat-vasárnap 06.00-20.00-ig.

Ünnepnap a medencefürdő kezelés nem vehető igénybe.

Iszapkezelés

Az iszapok gyógyító hatása mát több ezer éve ismert és alkalmazott. Gyógyfürdőnkben tőzegelt hévízi gyógyiszappal hajtjuk végre a kezeléseket.
Az iszap átmelegíti a test szöveteit, hatása főleg a bőrben, a bőr alatti szövetekben érvényesül, ahol vérbőséget okoz. A meleg fájdalomcsillapító, görcsoldó, helyi anyagcserét fokozó hatású.
Az iszapban lévő kémiai anyagok felszívódnak a szervezetbe és ingerlik a bőrt. A biológiai hatás abban jelentkezik, hogy a kezelések befolyásolják a vegetatív idegrendszert, az immunrendszert és a szervezet hormonműködését.
Mozgásszervi betegségek, reumás megbetegedések, izomgörcsök, izomfájdalmak esetén javallott az alkalmazása. Törések, rándulások, ficamok utókezelésére szintén jó hatású.
Szív- és érrendszeri betegségek, heveny gyulladásos ízületi elváltozások, lázas állapot, terhesség, rosszindulatú daganat, a szervezet legyengült állapota vagy a bőrön található sérülések esetén ellenjavallott az alkalmazása.

Súlyfürdő kezelés

A súlyfürdő felfedezése egy magyar reumatológus Moll Károly nevéhez fűződik. Fürdőnkben a kezelés Anna vízzel feltöltött medencében 10-20 perc közötti időtartamban történik.
Függőleges testhelyzetben vízben történő felfüggesztést alkalmazunk, amelyhez a kezelt egyén súlyát ill. további súlyokat használunk.
A kezelés célja: az izmok feszülésének csökkentése, a gerincet, csípőt és térdízületet alkotó ízületi felszínek enyhe széthúzása, a mozgásterjedelem növelése és a fájdalom csökkentése.

Szénsavfürdő kezelés

Gyógyászati részlegünkön mesterségesen létrehozott szénsavfürdő kezelést alkalmazunk kádfürdő formájában. Testhőmérsékletű vízbe szénsavat vezetünk, melynek következtében a vízben ill. a bőrfelületen szénsavbuborékok jelennek meg.
A 15-20 percig tartó kezelés során a szénsav egyrészt a bőrön keresztül oldat formájában, másrészt belégzés során jut a szervezetbe és fejti ki gyógyító hatását.
A kezelés elsődleges célja a végtagokon a keringés javítása. Gyógyászatunkon az érszűkületes betegek számára olyan kezelési programot kínálunk, amely tartalmazza a szénsavfürdőt, és a keringésjavító gyógytornát. A két kezeléssel együttesen igen jó eredményt érünk el érszűkületes betegeknél.

Orvosi gyógymasszázs

A masszázs a legrégibb gyógymódok közé tartozik, elsődleges célja a vérellátás javítása, a bőr, a bőr alatti kötőszövet és az izomzat anyagcseréjének növelése, az izmok feszülésének befolyásolása.
A masszázsok egyik csoportját a klasszikus svéd masszázs alkotja, melynek fogásait a leggyakrabban alkalmazzák a gyógyászatban. A másik nagy csoportot a különböző reflex-masszázs formák képezik. Ennek fő hatása a szervezet reflexes működéseinek áthangolásában jelentkezik. A közelmúltban bebizonyosodott, hogy a nyirok rendszer keringési zavarának rendezésére igen jó hatású az ún. nyirokmasszázs. Gyógyászati részlegünkön orvosi javaslatra mindhárom típusú masszázskezelést igénybe lehet venni.
A svédmasszázs orvosi beutalóval 15-18 perces kezelési időben történik. A reflex-masszázsok kezelési ideje a beteg reakciójától függően 10-30 perc, a nyirokmasszázsé 60 perc, melyet kizárólag kivizsgált, orvosi javaslatra érkező betegeknek végzünk.

Víz alatti sugármasszázs

A víz alatti sugármasszázst testhőmérsékletű vízben, gyógyászati kádban végezzük. A 15-20 percig tartó kezelés nagynyomású vízsugárral történik azokon a testtájakon amelyek fájdalmasak és masszázzsal lazíthatók. A kezelés kellemes, mert a víz tompítja, gyengíti a mechanikai hatást. Célja a keringés fokozása, a feszülő, fájdalmas izomzat lazítása.

Termál kádfürdő

A kezelés Anna vízzel feltöltött gyógyászai kádban történik. Hatása ugyanaz, mint a termál medencefürdő esetén.

Gyógytorna kezelések:

A szárazföldön vagy vízben végzett gyógytorna kezelések olyan speciális mozgásterápiás eljárásokat tartalmaznak, amelyek célja a mozgásterjedelem, az izomerő növelése, a mozgáskor jelentkező fájdalom csökkentése, a mozgáskoordináció javítása, a keringés javítása és a terhelhetőség növelése.

 • víz alatti csoportos, és egyéni gyógytorna

25 perces kezelési időben, a diagnózisnak megfelelő beosztással, gyógytornász vezetésével történik.
A víz felhajtóereje csökkenti a testsúlyt, könnyíti a víz felszíne felé irányuló mozgásokat. A víz alatti torna minden olyan esetben előnyös, amikor a cél a terhelés csökkentése, miközben minden irányba szabadon mozoghatunk.
A víz megtámasztja a testet, így megvéd az egyensúlyvesztés okozta sérülésektől. A víz alatti tornát kiemelten ajánljuk azoknak, akik sérülések, műtétek következtében csak bottal, mankóval járhatnak, mert a vízben hamar el lehet kezdeni a segédeszköz nélküli járást.
A hidrosztatikai nyomás összenyomja a bőrt és az ereket, javítja a visszerekből a vér visszaáramlását, csökkenti a végtagok duzzanatát.
A mozgás csökkenti az izomfeszülést és a vele járó fájdalmat. A víz alatti torna során különböző eszközöket használunk, amelyek segítik a felfekvést, könnyítik, vagy nehezítik a gyakorlatok kivitelezését.

 • szárazföldi egyénre szabott, és csoportos gyógytorna

A szárazföldi torna célja a mozgásfunkciók, a mozgásterjedelem, az izomerő és a mozgáskoordináció javítása. A szárazföldi torna során a kezelt egyén állapotának felmérését és a kezelés céljának meghatározását követően egyénre szabott kezelés történik.
30 perces időpont beosztással egyéni és csoportos gyógytornára van lehetőség.

 • speciális módszerekkel történő gyógytorna kezelések

Speciális kezelésként alkalmazunk McKenzie módszert, Schrott Módszert és speciális manuálterápiás eljárásokat.

Elektroterápia (négyrekeszes galvánkád kezelés, elektromos kádfürdő)

Az elektroterápiás kezelések célja a keringés javítása, az izomerő megtartása, az izmok erősítése és a fájdalom csillapítása.
Az ultrahang kezelés során a meleg és a belső mikromasszázs hatása együttesen érvényesül, mely lazítja a szöveteket, csökkenti a feszülést és a fájdalmat.
Gyógyászatunkon korszerű, számítógép által vezérelt elektroterápiás eszközök működnek. Galván, diadinamikus, interferencia, Tens, és izomstimuláló kezeléseket tudunk végezni. Lehetőség van elektrodiagnosztikára és egyéni terápiás csomag összeállítására is.
A négyrekeszes galvánkád kezelés során a kéz és alkar, illetve a láb és a lábszár kezelése történik. Az elektromos kádfürdő során a teljes test elektromos kezelése valósul meg. Mindkét kezelési forma célja a keringés javítása, a fájdalom csillapítása. Gyógyszer oldatot tartalmazó víz alkalmazásával a gyógyszert elektromos áram segítségével juttathatjuk a szervezetbe.

Kéz és lábörvény fürdő kezelés

A víz nyomása, áramlása segítségével történik a kéz és láb hidromasszázs kezelése. Célja a keringés javítása.

Négyrekeszes váltósugaras kádkezelé

A Kneipp fürdőhöz hasonló, négyrekeszes váltósugaras kezelés során változik a vízsugár hőmérséklete; a masszírozó hatás és a hőhatás együttesen érvényesül. Kimondottan jó keringés fokozó hatású.

Speciális mozgásprogramok: Intim torna, callanetics

Ezek a mozgásprogramok elsősorban az egészség megőrzését szolgálják. Mindkettő önköltséges, időtartamuk 60 perc.
A női intim torna célja a medencefenék izmainak erősítése. Ajánljuk egyrészt azoknak a hölgyeknek, akik szülés után szeretnék korábbi izomtónusukat mihamarabb visszanyerni, másrészt azoknak akik a meggyengült izomzattal együtt járó vizelettartási és szexuális problémákkal küzdenek.
A callanetics célja, az egészséges testtartásért felelős izmok (hasizmok, csípő körüli izmok, combizmok, hátizmok) erősítése. A torna során lassan, fokozatosan kísérő zene felhasználásával kisebb csoportokban történik a foglalkozás.

Gyakorlati tájékoztató kezelésre érkező betegeink részére

A vendégek kezelése előjegyzési rendszerben történik. A kikért kezelési időpontokat elővételben a pénztárban kell fizetni. Kezelésre érkezéskor a recepciónál a kezelőlapot le kell pecsételtetni (a pénztárblokkot kérjük minden alkalommal hozzák magukkal), és ezt követően lehet a kezelőnél jelentkezni.

A recepción a kezelőlappal, beutalóval a megadott kezelési időpont előtt minimum 15 perccel kell jelentkezni. Ezt követően van lehetőség az átöltözésre.

Masszázs és gyógytorna kezelésekre saját nagyméretű lepedőt, fürdőlepedőt hozzanak, de lehetőség van papírlepedő vásárlására is.

A biztonságos közlekedés érdekében a fürdő egész területén papucs használata kötelező!

Felhívjuk betegeink szíves figyelmét, hogy a kezeléseket a felírás dátumától számított harminc napon belül meg kell kezdeni és a megkezdett kezeléseket nyolc héten (56 napon) belül be kell fejezni. Amennyiben ez nem lehetséges, a kezelőlap meghosszabbítása a felíró orvostól kérhető.

Ha a kezelésen nem tud megjelenni, akkor a megadott időpont előtt két munkanappal, kérjük mondja le időpontját!

Amennyiben önhibáján kívül (betegség) nem tud a kezelésen részt venni, akkor igazolását a recepción mutassa be.

Ha a kezelésen nem jelenik meg, és igazolást nem mutat be, az elmaradt kezelésre újabb időpontot csak az elővételi díj ismételt befizetésével biztosítunk.

Szeretettel várjuk gyógyulni, pihenni vágyó vendégeinket az Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdőben!

Forrás:http://www.szegedsport.hu

 • HétfőZárva
 • KeddZárva
 • SzerdaZárva
 • CsütörtökZárva
 • PéntekZárva
 • SzombatZárva
 • VasárnapZárva