Cuvée Borüzlet & Borbár Szombathely Fő Tér 24. Uránia Üzletház
Feltöltve: 2016. Május 12 13:40:10 / 2694
Cuvée Borüzlet & Borbár
Elhelyezkedés:Szombathely
Telefon:(94) 367 842
E-mail cím:info@cuveeborszakuzlet.hu

Egy baráti borozgatás-beszélgetés alkalmával született meg az ötlet, hogy legyen Szombathelyen egy olyan bár, ahol a borkedvelő közönség hangulatos, és igényes környezetben találkozhat, ismerkedhet a borokkal, és persze egymással is. Az ötletet aztán tettekre váltottuk, és mint vendéglátással régóta foglalkozó két jó barát, 2014 januárjában meg is nyitottuk Szombathely belvárosában a Cuvée Borszaküzlet & Bárt.

Azért is szerettünk volna egy ilyen helyet, mert úgy érezzük, itt, Szombathelyen, két borvidék – a Soproni és a Nagy-Somlói – ölelésében fontos, hogy a boros élet felélénküljön, és a város, valamint környéke „borkeringésébe” bekerüljenek azok az apró gyöngyszemek is – például Ság-hegy, Kőszeg, Vaskeresztes – amelyek felfedezése igazi meglepetéseket nyújt. Ehhez egy borbár, egy borszaküzlet, és egy bor-élményműhely „házasítása” nyújt hátteret, vagyis maga a Cuvée.

Helyben kóstolható, pohárral rendelhető tételekkel várjuk a borkedvelőket. Borlapunk folyamatosan igazodik az évszakokhoz, a debütáló évjáratokhoz, törekedve arra, hogy a lehető legtöbb borvidékre, és a legtöbb borstílus felé „elkalauzoljuk” vendégeinket. Speciális rendszerrel zárjuk vissza a felbontott palackokat, így nálunk akár Champagne is kóstolható, hiszen így felbontás után is megmaradnak az értékes buborékok és zamatok. A poharazgatáshoz kísérőket is kínálunk: frissen sült kenyerek, kenegetősök, tapasok, olíva-, sajt-, illetve sonkaválogatások kerülnek a tányérra, melyek a szezonalitás elvét követve, helyi termelőket is bevonva, folyamatosan bővülnek, változnak.

Forrás: http://www.cuveeborszakuzlet.hu/

  • HétfőZárva
  • KeddZárva
  • SzerdaZárva
  • CsütörtökZárva
  • PéntekZárva
  • SzombatZárva
  • VasárnapZárva