Vaskakas Bábszínház 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17, Magyarország
Feltöltve: 2016. Május 12 13:47:17 / 5968
Vaskakas Bábszínház
Elhelyezkedés:Győr
Telefon:+36/96/512-690
E-mail cím:vaskakas@vaskakas.hu

Vannak helyek, melyeknek lelke van. Ahová jó bemenni, ahol jó lenni. Győrben, a Czuczor Gergely és az Árpád utca sarkán több mint nyolcvan éve a művészeteket szolgáló, jelenleg a Vaskakas Bábszínháznak otthont adó épület is ilyen: nyitott, színes, barátságos, hívogató… Itt a büfében kapható kávétól a bemutatott színházi-bábszínházi előadásokig a magas minőségre törekszik minden.

A 454 nézőt befogadó Bartók terem, a 150 fősre tervezett Kamaraterem és a nagyjából 60 látogatót hívogató Aprók terme valóban a legfiatalabbaktól a legidősebbekig vár mindenkit. Az Aprók termében heti rendszerességgel – minden szombaton délelőtt – a 0 és 3 év közötti korosztály számára készült csecsemőszínházi előadásokkal találkozhatnak a Vaskakasba látogatók. A Kamaraterem, amelynek átadása 2016 őszére várható, egyaránt várja az óvodásokat, a kisiskolásokat, a fiatalokat és az idősebbeket – a bábszínház ugyanis nem korosztály, hanem műfaj, s ennek megfelelően a Vaskakas bemutat felnőtt- és ifjúsági előadásokat éppúgy, mint a gyerekszínházi produkciókat. A legszélesebb kínálat mégis a Bartók teremben várja az érdeklődőket. A győri bábszínház saját előadásai mellett évadonként több mint száz vendégprogram színesíti itt Győr kulturális kínálatát: egyebek mellett könnyű- és komolyzenei koncertek, előadóestek, zenés és prózai színházi produkciók, néptánc-, kortárstánc- és balettelőadások

A Vaskakas Művészeti Központot otthonának tudó Vaskakas Bábszínház 2016-ban jubileumi, 25. évadát kezdi meg. A színház szakmailag az egyik legmagasabban jegyezett magyarországi bábszínház: 2002-ben a magyar társulatok közül elsők között kapta meg a Nemzetközi Bábművész Szövetség, az UNIMA nagydiplomáját; történetének húsz éve alatt vendégszerepelt – és díjakat kapott – többek között amerikai, kínai, spanyolországi, törökországi, franciaországi, finnországi, horvátországi, lengyelországi, csehországi és romániai nemzetközi fesztiválokon. A színház művészi arculatát ugyancsak nagy szakmai elismertségnek örvendő művészek határozzák meg: művészeti vezetőként Ujvári Janka Jászai Mari-díjas bábművész, főrendezőként Tengely Gábor Blattner Géza-díjas bábszínész, rendező segíti Kocsis Rozi igazgató munkáját, aki kiemelkedő bábművészeti tevékenységéért maga is elnyerte a Blattner Géza-díjat.

A nyolc főállású színésszel és tizennyolc fős háttérszemélyzettel működő, aprócska társulat közkedveltségét, a város kulturális életében való ismertségét művészeti tevékenysége mellett leginkább annak köszönheti, hogy 2008-ban a Vaskakas Bábszínház hívta életre és szervezte meg a Győrkőcfesztivált, amely az elmúlt kilenc esztendőben évenkénti mintegy ötvenezer látogatójával nemcsak hazánk, de Közép-Európa egyik legnagyobb gyerekfesztiváljává fejlődött.

Forrás: http://www.vaskakas.hu

  • HétfőZárva
  • KeddZárva
  • SzerdaZárva
  • CsütörtökZárva
  • PéntekZárva
  • SzombatZárva
  • VasárnapZárva